ZAGREB: Labinu 1. mjesto Udruge gradova u RH u području suradnje s građanima i civilnim društvom

Udruga gradova dodijelila je priznanja za inovacije i najbolju praksu u lokalnoj samoupravi u hotelu Westin u Zagrebu. 27 hrvatskih gradova predložilo je 71 primjer svoje najbolje prakse za priznanje INpuls, a priznanja su dodijeljena u pet kategorija natjecanja: Zaštita okoliša i prostorno uređenje, Energetska učinkovitost, Predškolski odgoj, Poticanje gospodarskog razvoja te Suradnja s građanima i civilnim sektorom.

Grad Labin dobio je priznanje za najbolju praksu u kategoriji Suradnja s građanima i civilnim društvom za projekt Radno-zaštitna jedinica za zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Priznanje je u ime Grada preuzeo gradonačelnik Tulio Demetlika. Priznanje je uručio g. Dinko Pirak, predsjednik Nadzornog odbora Udruge gradova i koordinator ocjenjivačkih odbora.U finalu s Gradom Labinom bili su projekti Grada Rijeke “Web portal: penzici.rijeka.hr” i Grada Zaboka “Logopedski kabinet, a završna konferencija programa INpuls i dodjela nagrada održana je jučer u Zagrebu.

“Razvijenost jedne lokalne zajednice velikim se dijelom mjeri osjetljivošću prema osobama s invaliditetom. Cilj Grada Labina kao lokalne zajednice koja brine za svoje građane je stvoriti uvjete da život osoba s invaliditetom bude što kvalitetniji i ugodniji, da budu ravnopravni sa svim ostalim građanima i integrirani u društveni život zajednice u kojoj žive”, rekao je gradonačelnik Tulio Demetlika. Naglasio je da je u kategoriji suradnja s građanima i civilnim društvom bio kandidiran ukupno 31 projekt te je osvojeno prvo mjesto još jedna potvrda da Grad Labin kao lokalna zajednica brine za osobe s invaliditetom i intenzivno radi na poboljšanju kvalitete njihova života.